Projektcélok

A HoloVízió light-field kijelzők light-field formátumban rögzített információ hologramszerű, színes, valós idejű megjelenítésére képesek, a Raytrix light-field kamerák pedig light-field információt rögzítenek valós tárgyakról. Ezt a kombinációt kihasználva lehetőség nyílik a felvett jelenetek képpontonkénti mélységének precíz meghatározására egyetlen kameraállásból.A Raytrix kamerák különösen előnyösek kisméretű, akár mikroszkopikus felvételek készítésére. Ez a projekt lesz az első példa arra, hogy a két technológiát ötvözve teljesen új és ígéretes üzleti lehetőséget teremtsünk.

A legígéretesebb alkalmazási terület a 3D mikroszkópia, ahol is több felhasználó nézhet élő, színes, 3D képet a mikroszkópon át megfigyelhető tárgyakról vagy folyamatokról. Ennek e képességnek számos alkalmazása lesz az orvoslás, orvosi kutatás, biológia, kutatás-fejlesztés, oktatás, ipari minőség-ellenőrzés és más területeken, ahol jelenleg 2D mikroszkópokat használnak.

Ezen céloknak az elérését szolgálja egy integrált light-field mikroszkóp és megjelenítő állomás kifejlesztése, amely a két cég termékeinek egy egyedi kombinációja, amely a felhasználók szempontjából egy kulcsrakész rendszer formájában lesz elérhető. A mikrovilág térbeli összefüggései így láthatóvá válnak a Holografika szemüveg nélküli 3D light-field kijelző technológiájának köszönhetően.

A projekt későbbi szakaszában több light-field kamera kombinációjával olyan széles betekintési szöget fogunk biztosítani nagyobb méretű objektumok felvétele esetén is, amely egy kamerával nem lehetséges. Jelenleg nagy számú, hagyományos 2D kamerára van szükség ilyen látószög rögzítésére, azonban light-field kamerákkal ezek száma jelentősen csökkenthető. A különböző light-field kamerák által rögzített képek kombinációja, valamint a kombinált fénytér megjelenítésének módozatai a projekt során kerülnek kifejlesztésre.